Kruidige Gehaktpasteitjes - “Empanadas”
Als een lekkere traktatie, makkelijke snack of zelfs als volwaardige maaltijd met een salade erbij!

 

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 2 pakjes ‘Hartige taartdeeg’ (20 plakjes)
  • 500 g mager rundergehakt
  • 3 el shoarmakruiden
  • 3 knoflooktenen
  • 1 potje tomatentapanade (125 gram)
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaadjes
  • olie om in te bakken
Benodigdheden: Koekenpan, Spatel, Bakplaat, Knoflookpers, (Schil)mes, Vorkje, Mengkom, Bakkwast en Bakpapier

 

Tip: maak de vulling iets eerder, zodat deze afgekoeld is als je de pasteitjes gaat maken. Hierdoor kun je ze makkelijker vouwen.

Vulling

Schil en pers de knoflooktenen. Verhit een koekenpan (met een klein beetje olie) en fruit de knoflook. Voeg vervolgens het gehakt en de shoarmakruiden toe. Als dit goed gebakken is, roer je de tomatentapanade erdoorheen.  Verwarm deze nog even mee en haal van het vuur.

Samenstellen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg genoeg ontdooien, zodat je het kan vouwen. Kluts het ei. Verdeel het gehakt over de plakjes deeg (ongeveer 1 grote eetlepel per pasteitje).  Vouw ze dicht en druk ze aan in de vorm van een halve cirkel. Snijd vervolgens het teveel aan deeg rond af en druk de randen verder dicht met een vork. Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier. Bestrijk de pasteitjes met het geklutste ei en besprenkel ze met de sesamzaadjes.

Bakken

Bak de pasteitjes in de oven gedurende ongeveer 20 minuten gaar. Zowel warm als koud erg lekker!

Tip: Je kunt allerlei heerlijke vullingen maken. Gebruik sesamzaadjes (en/of maanzaadjes) om de pasteitjes te kunnen onderscheiden als je ze gebakken hebt!