Voorbereiding
De dag van te voren ben ik met de voorbereidingen begonnen en heb ik de pistache-meringue en de cakebodem gemaakt. Deze twee stappen duren het langst en zijn prima een dag te bewaren.

Tip: bij het splitsen van de eieren, doe dit een voor een in een los bakje, zo voorkom je dat je helemaal opnieuw moet beginnen als 1 ei mislukt met splitsen. Is toch zonde als je bij je 6e ei aankomt en er net dan eigeel bij je eiwitten in komt.

De 2,5 uur die de meringue met pistache in de oven moest, heb ik besteed aan het voorbereiden van andere hapjes en voorgerechten voor eerste kerstdag. In het begin leek het heel snel te gaan in de oven, maar door de lage temperatuur verbrand de meringue niet.

De cakemix was daarna snel gemaakt en in 20 minuutjes was deze gaar en klaar voor de volgende dag.

Taart opbouwen
In de ochtend van 1e kerstdag heb ik de mascarpone creme met frambozen klaargemaakt en een tijdje in de koelkast gezet zodat deze goed kon opstijven. Daarna heb ik twee uurtjes voor het bezoek kwam de taart gemaakt en daarna buiten gezet om koel te blijven onder een grote soeppan om te voorkomen dat de vogels ermee vandoor gingen. Best handig als het buiten dezelfde temperatuur is als in je koelkast!

Het opbouwen van de me­rin­gue­taart met pis­ta­che en fram­bo­zen was eigenlijk heel makkelijk, dus behalve dat de taart in tijd wat voorbereiding vergt is hij redelijk simpel te maken en zo zet je een heel feestelijke taart op tafel.

Tip: toen ik boodschappen ging doen waren de gevriesdroogde frambozen op en de gepelde pistachenoten. ik heb daarom gezouten pistachenoten gekocht, deze zelf gepeld en schoongespoeld onder de kraam om zoveel mogelijk zout eraf te krijgen. Dit smaakte uiteindelijk prima. Ook heb ik door de mascarpone creme extra aardbeien heen gedaan voor wat extra vruchten.